Contraceptive

Probleme cauzate de contraceptive

Inainte de a va decide sa folositi anticonceptionale, efectuati analizele de sange. Prin intermediul lor se pot depista afectiuni grave. De exemplu, nivelul crescut al colesterolului este mai putin ingrijorator la o persoana de 60 de ani decat in cazul unei tinere care urmeaza un tratament cu pastile anticonceptionale.

Contraindicatii ale contraceptivelor

Femeile care folosesc anticonceptionale risca alaturi de bolnavii cardio-vasculari, si cei cu risc crescut privind inima si vasele, sa aiba probleme grave cu vederea. Este vorba de un spasmul vascular. Acest spasm in sistemul circular afecteaza temporar ochiul si duce la scaderea brusca a vederii, si amputarea campului vizual.

Pilula monohormonala

Este o pilula ce contine numai progestageni.

Eficienta: 96-98%, in cazul folosirii corecte.

Cum actioneaza: Administrarea zilnica la aceeasi ora creeaza in uter modificari ce blocheaza patrunderea spermatozoizilor si posibilitatea mentinerii unei sarcini.

Avantaje: Este usor de folosit, este o metoda reversibila; poate fi folosita si de femeile care alapteza; poate fi folosita de femeile care nu pot folosi pilula combinata; nu intervine in desfasurarea actului sexual.

Dezavantaje: Eficienta depinde de corectitudinea folosirii; afecteaza regularitatea ciclului menstrual; creste frecventa sangerarilor intermenstruale; poate creste riscul aparitiei sarcinilor extrauterine; nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv SIDA.

Observatii: Se recomanda supravegherea medicala, de preferat la un Cabinet de Planificare Familiala.

Pilula combinata

Este o combinatie de mici cantitati de estrogen si progesteron.

Eficienta: 98-99%, in cazul folosirii corecte.

Cum actioneaza: Impiedica eliberarea ovulelor si modifica invelisul intern al uterului, care devine neospitalier pentru ovulul fecundat.

Avantaje: Este metoda reversibila cea mai eficienta, usor de administrat; nu afecteaza dorinta sexuala; diminueaza durerile din timpul menstruatiei, reduce cantitativ mentruatia si regleaza ciclul menstrual; diminueaza riscurile anemiei; diminueaza starea de disconfort premenstrual; reduce riscul afectiunilor benigne ale sanului; contribuie la diminuarea aparitiei cancerului uterin si a cancerului ovarian; protejeaza impotriva afectiunilor inflamatorii pelviene; nu intervine in desfasurarea actului sexual.

Dezavantaje: Eficienta depinde de corectitudinea folosirii; nu este recomandata femeilor care prezinta factori de risc cardio-vascular; pot aparea efecte secundare minore, precum dureri de cap, cresteri in greutate, mici sangerari la inceputul administrarii; nu sunt recomandate femeilor peste 35 de ani, fumatoare; interfera cu unele tratamente medicamentoase; nu protejeaza impotriva bolilor cu transmisie sexuala, inclusiv SIDA.

Observatii: Se recomanda supravegherea medicala, de preferat la un Cabinet de Planificare Familiala.

Contraceptive injectabile

Sunt produse cu continut hormonal, administrate sub forma de injectii.

Eficienta: 99%

Cum actioneaza: Ca si alte metode hormonale, opresc ovulatia. Se injecteaza intramuscular. Din muschi se elibereaza lent si constant in organism.

Avantaje: Este una din cele mai eficiente metode contraceptive; o injectie confera o protectie de 8 pana la 12 saptamani; este reversibila; poate fi folosita de femeile care alapteaza.

Dezavantaje: Perturba ciclul menstrual; sangerari neregulate sau chiar absente; este necesara o perioada mai lunga de timp pentru reluarea fertilitatii; nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv SIDA.

Observatii: Se recomanda supravegherea medicala, de preferat la un Cabinet de Planificare Familiala.

Va recomandam sa cititi si articolul Anticonceptionale: Efecte negative

Comandati chiar acum programul Calmens daca doriti sa folositi metoda naturala de contraceptie, o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.

-50%

Calmens

Contraceptie

3.49