Uciderea bebelusilor

„Experții” spun că uciderea bebelusilor nu este diferită de avort.

Când am citit titlul articolului apărut pe site-ul www.telegraph.co.uk mi-am spus că, în sfârsit, au ajuns și „experții” la concluzia că avortul nu este decât infanticid. Greșit! Din păcate, sensul este invers! Ei spun că atâta timp cât avortul este legal, uciderea copiilor nou născuți care suferă de diferite afecțiuni ar trebui să fie legală.

Publicatii privind uciderea bebelusilor

Articolul a fost publicat în Journal of Medical Ethics, publicație condusă de un profesor de origine română – prof. Julian Savulescu, directorul Centrului Oxford Uheiro de Etică Aplicată – și a fost scris de profesorii Alberto Giubilini și Francesca Minerva de la Universitatea Melbourne.

Uciderea bebelusilor nu este diferită de avort

Aceștia își motivează aserțiunea cu ideea că bebelușii nu sunt persoane și că nu au dreptul moral la viață.

Consider că orice comentariu în legătură cu aceste afirmații sunt inutile. Nu au trecut decât 67 de ani de când nazismul a fost învins, dar se pare că ne întoarcem la ororile lui.

Când primește un copil statutul de persoană și merită să trăiască? Când nu mai depinde de părinți? Când nu mai face în scutece? Când poate să se hrănească singur? Când poate merge? Sau când este capabil să se întrețină singur?

Uciderea bebelusilor sau „avortul după naștere”

Acești „experți” consideră că uciderea nou-născuților, numită de ei „avort după naștere”, ar trebui permisă în toate cazurile în care este permis și avortul. Dar avortul este permis chiar și în situația în care mama nu își dorește acel copil din motive care nu au nicio legătură cu starea lui de sănătate! Aceste idei creează un precedent periculos, este un atac adus vieții, libertății și demnității umane și nu are nicio legătură cu etica pe care ei o invocă! Cei care au îndrăznit să protesteze împotriva acestor idei, au fost numiți fanatici care atenteză la valorile liberale ale socității!

Creșterea unor copii cu probleme de sănătate este considerată de ei o povară prea mare pentru familii și societate. Care societate? O societate care ar trebui populată doar de „supra oameni”? De aici până la exterminarea adulților bolnavi, a bătrânilor „intutili” acestei societăți „elitiste” cât va mai fi?

Istoria abundă de exemple de oameni cu dizabilități care, departe de a fi o povară pentru familie și societate, și-au adus contribuția la dezvoltarea știintei, artelor sau au fost un exemplu pentru alții prin optimismul și lupta lor pentru viață. Iată doar câteva exemple: Franklin Roosevelt suferea de poliomielită, Thomas Edison – inventatorul becului, surd de urechea stângă și în proporție de 80% și la cea dreaptă, Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari astro-fizicieni ai planetei, fiind comparat cu Newton și Einstein suferă de scleroză amiotrofică laterală, o boală neuromusculară incurabilă, Louis Braille, Ray Charles, Andrea Bocelli, Stevie Wonder, oameni care deși nu au văzut lumina zilei au făcut istorie. Cum ar fi fost lumea noastră dacă familiile lor și societatea în care s-au născut ar fi considerat că sunt o povară prea mare și le-ar fi luat viața?

Alternativa la uciderea bebelusilor

La Calmens, credem în dreptul fiecărui cuplu de a planifica momentul când să aducă pe lume un copil. Credem în dreptul de a alege sexul copilului fără a apela la intervenții chirurgicale și la fertilizarea in vitro. Credem că avem libertatea de a face dragoste fără grija unei sarcini. Credem că merităm să ne bucurăm de partenerul de viață într-o relație intimă fără bariere fizice (prezervative, dispozitive intrauterine, inele intravaginale etc.) sau psihologice (cum ar fi frustrările provocate de coitus interruptus). Credem în dreptul femeii la sănătate, prin a folosi ceea ce natura ne oferă și evitând substanțele chimice și hormonii artificiali care provoacă dereglări hormonale și cresc riscul îmbolnăvirilor în rândul femeilor. Credem că, folosind “ceasul nostru biologic”, putem planifica evenimentele importante din viața noastră (ieșiri romantice, nunți sau luni de miere).

Comandă chiar acum programul Calmens dacă dorești să folosești metoda naturală de contracepție, o metodă 100% naturală și 100% sigură pentru sănătatea ta.

-50%

Calmens

Contraceptie

3.49

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: