Avortul – o crima cu sange rece

Implicatiile etice si morale ale avortului

Un subiect delicat, dar, totodata, extrem de dureros si tragic prin consecintele lui si pentru aspectele lui morale, dezbatut pe multe forumuri pe internet este avortul.
Avortul este crima

Nu e prima data cand citesc marturii ale femeilor care au facut un avort sau care sunt pe cale sa faca unul. Cel mai naucitor argument pro avort este acela care se refera la situatia familiala a celei in cauza. Adesea este invocata saracia. „Ce sa fac cu el daca nu am casa, nu am serviciu si abia ma descurc singura?” Ar mai fi situatiile legate de parintii care sunt prea aspri si nu ar accepta ca fiica lor adolescenta urmeaza sa devina mama sau cele in care sotii sau partenerii nu accepta copilul. Am spus ca aceste argumente sunt naucitoare pentru ca nu pot sa inteleg cum o mama alege sa ia viata propriului copil pentru ca e prea saraca (cel mai adesea chiar nu este). La momentul in care se face avortul inima copilului bate. Inca din prima saptamana de sarcina, zigotul, adica ovulul fecundat contine toata informatia genetica care va determina mai tarziu caracterul, culoarea ochilor si a parului, inteligenta, trasaturile de personalitate.

Avortul – o crima legala…

Din nefericire, in Romania avortul se poate face legal pana in a 12-a saptamana de sarcina. In a 11-a saptamana de sarcina copilul are degetele formate, sistemul urinar complet format si functional, celelalte organe sunt formate si ele, iar copilul este activ si poate sa inghita. In a 13-a saptamana de sarcina schimbarile tin mai mult de intarirea oaselor, de redimensionarea corpului bebelusului care seamana tot mai mult cu un bebelus nou nascut. Acestea fiind datele, nu pot sa nu ma intreb: aceste lucruri pot sa stabileasca limita intre a fi sau a nu fi om? Un bebelus ale carui oase sunt mai moi, poate sa moara legal, iar cel care a trecut de acest prag poate sa traiasca? Ce minti „stralucite” au stabilit acest prag al vietii? La 11 sapatamani acea faptura nu este om inca si poate sa moara fara ca cineva sa dea socoteala pentru viata lui, iar la 13 saptamani, viata ii este protejata de lege? Nu cred ca e nevoie decat de un gram de bun simt ca sa realizezi absurditatea acestei situatii si nu pot sa inteleg cu ce este mai vinovata o femeie care naste un copil (nu o pot numi in acest caz „mama” pentru ca intinez sensul nobil al acestui cuvant) si care imediat dupa nastere ia viata acelui copil din aceleasi motive: rusine, saracie etc. Saptamanal, aproape, putem sa auzim la stiri astfel de cazuri. Cu ce este mai vinovata o astfel de femeie decat una care ucide un copil mai mic, cu complicitatea unui medic, a unei asistente? In ambele situatii se intampla acelasi lucru: viata unei fiinte pure, nevinovate, este curmata cu brutalitate!

Multi spun ca avortul nu este crima datorita faptului ca embrionul nu este fiinta umana, desi are membre, desi organele incep sa se dezvolte. Un avort e la fel grav ca o pruncucidere. Nu e absolut nicio diferenta, iar argumentul ar fi marturiile socante ale multor doctori ginecologi care au facut zeci de mii de avorturi si care au renuntat la un moment dat, depunand marturii despre atrocitatile care se intampla in timpul unui avort.

Alternative pentru avort

Nu vreau si nu pot sa judec pe nimeni, dar cred cu convingere ca intr-o lume in care exista multe cupluri infertile, in care asistenta sociala si protectia copilului cat de cat functioneaza, avortul nu are nicio justificare. In opinia mea, cele mai multe dintre femeile care fac un avort, nu stiu ce fac, adica nu stiu exact ce se intampla in acel moment. Din pacate, marea lor majoritate raman cu traume psihice care nu se vindeca niciodata, iar la acestea se adauga adesea sechelele fizice: perforarea uterului, infertilitate, infectii.

Solutia? Ideal ar fi ca, atat femeia cat si barbatul sa fie suficient de maturi, dar si informati in legatura cu consecintele faptelor lor. Pana la sarcina exista mijoloace de contraceptie fara riscuri, fara efecte secundare (ex: Calmens). Iar daca se ajunge la o sarcina, ar trebui sa inteleaga ca avortul nu este o solutie, este o crima cu sange rece, pe cand un o copil este o viata, este bucurie, iar daca cei care i-au dat viata nu isi doresc sau nu isi permit aceasta bucurie, sunt destui cei pentru care acesta este cel mai important vis al vietii, astfel, necazul unuia se poate transforma in fericirea altuia.

Metoda naturala de contraceptie

Calmens foloseste cea mai sigura metoda de contraceptie pentru sanatate, potrivita pentru majoritatea femeilor. Aceasta are un nivel de eficacitate ridicat, oferind 18-20 zile de viata sexuala libera pe perioada unui ciclu mediu de 28 de zile.

Eficacitatea tuturor metodelor de planificare familiala depind intr-un grad foarte mare de actiunile persoanelor implicate.

Metoda Calmens este bazata pe determinarea datei ovulatiei si calcularea perioadelor sigure si nesigure din ciclul menstrual.

Comandati chiar acum programul Calmens daca doriti sa folositi metoda naturala de contraceptie, o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.