Beneficiile unei vieti sexuale active asupra organismului

Consumata intr-un cuplu stabil, ca materializare a iubirii dintre un barbat si o femeie, pe langa avantajele deja cunoscute precum aducerea pe lume a copiilor si starea de bine in care ne transpune, o viata sexuala activa aduce o serie de beneficii atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica. Beneficiile unei vieti sexuale active asupra organismului sunt urmatoarele:

Beneficiile unei vieti sexuale active asupra organismului
Mentine conditia fizica si arde caloriile. In timpul actului sexual o parte din muschii corpului sunt pusi in actiune, ca atunci cand mergem la sala sau facem jogging. In felul acesta sangele este pus in miscare, iar corpul este hranit cu oxigen. De asemenea, 30 de minute de dragoste ard 150 de calorii.

Intareste sistemul imunitar. Actul sexual face ca un anticorp care lupta cu racelile si infectiile cele mai des intalnite, sa fie eliberat in corp. Prin urmare cu cat partidele de sex sunt mai dese, cu atat suntem mai protejati pe cale naturala impotriva acestor boli.

Previne aparitia cancerului de prostata. Studiile efectuate pe barbati au scos la iveala faptul ca cei care au o viata sexuala regulata au sanse mai mici de a se imbolnavi de acest tip de cancer la batranete.

Imbunatateste somnul. Desi barbatii sunt cei acuzati ca adorm dupa ce au facut dragoste, acelasi lucru este valabil si pentru femei (desi ele nu recunosc acest lucru). Actul sexual nu doar ne relaxeaza organismul, dar prin secretia de endorfine ne ajuta sa ne odihnim mai bine – e ca o forma de autohipnoza.

Imbunatateste aspectul pielii. In timpul actului sexual este eliberat un hormon esteroid (DHEA) care ajuta la curatarea pielii, dandu-i un aspect curat, stralucitor si sanatos.

Imbunatateste activitatea cerebrala. Acest lucru se datoreaza faptului ca in timpul actului sexual circulatia sangelui in organism creste, lucru care ajuta atat la curatarea lui, cat si la o mai buna irigare a creierului, ceea ce il face sa functioneze mai bine.

Reduce stresul. Acesta este un lucru bine cunoscut de toata lumea. Endorfinele si ceilalti hormoni care ajung in sange, nu doar ca relaxeaza organismul, dar ne si fac sa ne simtim mai bine. La sfarsitul unei partide de sex ne simtim mai relaxati, dar s-a demonstrat ca si pe termen lung, persoanele cu o viata sexuala activa sunt mai putin stresate decat celelalte.

Creste intimitatea in cuplu. Studiile au aratat ca persoanele casatorite se bucura de un grad mai mare de intimitate in cuplu decat persoanele implicate in relatii pasagere, iar acest lucru se rasfrange si asupra capacitatii de a relationa cu altii. Cei care sunt implicati intr-o relatie serioasa sunt mai echilibrati si mai calculati decat ceilalti si astfel pot sa dezvolte relatii mai trainice cu persoanele cu care vin in contact.

Comanda chiar acum programul Calmens daca doresti sa folosesti metoda naturala de contraceptie, o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea ta.

%d blogeri au apreciat: