Avortul și implicațiile lui

Descrierea avortului, tipuri si proceduri de avort

Avortul este intreruperea prematura a sarcinii, inainte ca fatul sa fie suficient dezvoltat pentru a supravetui – fie din motive naturale, cand este vorba de un avort spontan, de o pierdere a sarcinii, fie intentionat cand este vorba de un avort provocat la cererea femeii insarcinate.
Avortul și implicațiile lui
Definitia data de Organizatia Mondiala a Sanatatii este limitata la terminarea sarcinii inainte de 22 saptamini de graviditate, calculata dupa data primei zile a ultimei menstruatii si expulzarea (eliminarea) unui fat care cantareste mai putin de 500 g. Din punct de vedere medical, avortul este o operatie, dar nu una benefica. Este, poate, singura situatie in care medicina nu are scop taumaturgic, ci din contra.

Intentia acestui articol este constientizarea femeilor asupra gravelor aspecte de ordin moral pe care le implica avortul, dar si asupra repercusiunilor psihice si fizice cu care o femeie care a trecut prin nefericita experienta a unui avort trebuie sa se confrunte.

Avortul nu este un mijloc de contracepție!

Desi intalnim aceasta practica pe tot parcursul istoriei omenirii, el nu este decat o crima impotriva vietii umane in general si a copilului, in special.

Metodele prin care se face un avort sunt atat medicamentoase cat si chirurgicale:

AVORTUL HORMONAL
Putem sa vorbim de avort hormonal in cazul femeilor care au luat ani in sir pilule contraceptive. In momentul cand este luata pilula, se introduce in organism un surplus de hormoni pentru a pune ovarele in repaus. Dar, datorita efectelor lor, contraceptivele sunt si abortive. In momentul in care acesti hormoni intra in organism, ei actioneaza astfel: in primul rand pun ovarul in repaus, in al doilea rand actioneaza pe mucoasa uterina. Datorita faptului ca rata de esec a pilulelor este de pana la 8% e posibila sa ai aiba loc o fecundare. Mucoasa uterina este modificata in asa fel incat copilul sa nu se poata nida si atunci el este avortat.
Statistic, o femeie care ia o pilula timp de 2-3 ani de zile are cel putin doua avorturi hormonale.

AVORTUL MEDICAMENTOS
Avortul medicamentos presupune folosirea medicatiei pentru intreruperea unei sarcini. Medicamentele folosite in prezent pentru inducerea avortului sunt misoprostol care provoaca travaliul si mifepristona care opreste cresterea placentei.

AVORTUL CHIRURGICAL
Acest tip de avort presupune intreruperea sarcinii prin indepartarea chirurgicala a continutului uterului. In functie de varsta sarcinii in saptamani, se folosesc proceduri diferite pentru avortul chirurgical:
– Avortul prin aspiratie se realizeaza prin introducerea in uter a unui tub conectat la o pompa cu vid. Prin aspirare sunt rupte mai intai mainle si picioarele, apoi corpul si coloana sunt separate de cap. Capul fiind prea mare pentru a fi aspirat este sfaramat, apoi aspirat, iar resturile sunt curatate cu o chiureta.
– Avortul prin chiuretaj se realizeaza prin dilatarea colului uterin, dupa care copilul este extras pe bucati cu ajutorul unei chiurete, iar partile sunt reconstituite pentru a determina daca corpul copilului a fost scos in totalitate. Acest procedeu este folosit pentru sarcini intre 7 si 12 saptamani.
– Avort prin histerotomie (operatie cezariana) este de fapt o interventie chirugicala prin intermediul careia uterul femeii este deschis, iar copilul este scos, apoi pur si simplu aruncat si lasat sa moara sau omorat cu o injectie letala pentru ca cei mai multi copii supravietuiesc acestei operatii care se practica in stadiile mai avansate ale sarcinii.

Avortul nu este o soluție!

El lasa rani adanci in sufletul femeii, dar si in trupul femeii. Stiinta arata ca oprind din evolutie o sarcina, e oprita in modul cel mai brutal o viata inocenta, viata unui copil care are aceleasi drepturi ca mama care-l poarta.

Stiati ca:
– la18 zile de la concepere se face simtita bataia inimii fatului si se pune in functiune sistemul circulator?
– la 5 saptamani se vad clar nasul, obrajii si degetele fatului?
– la 6 saptamani incepe sa functioneze sistemul nervos, se distinge clar scheletul si incepe sa functioneze stomacul, rinichii si ficatul fatului?
– la 7 saptamani se fac simtite undele encefalice, micutul copil are toate organele interne si externe definitiv conturate?
– la 10 saptamani copilul nenascut are toate caracteristicile pe care le vedem clar la copil dupa nasterea sa?
Viata este un dar nepretuit si noi totii, femei si barbatii deopotriva avem datoria de a o apara, de a o proteja si de a o nu distruge!

Alternativa

Calmens este o alternativa 100% naturala de contraceptie non-abortiva.

Calmens este un program care se bazeaza pe o metoda medicala stiintifica si 100% naturala care va permite sa planificati viata sexuala calculand cu usurinta zilele fertile si zilele nefertile dintr-un ciclu menstrual.

Calmens efectueaza calcule complexe pentru a afisa perioadele sigure si nesigure dintr-un ciclu menstrual. Cunoscand zilele fertile si nefertile dintr-un ciclu menstrual, Calmens va permite sa folositi metoda naturala de contraceptie.

Atat femeile cu cicluri menstruale regulate cat si femeile cu ciclu neregulat se pot baza pe metoda Calmens, pentru calcularea zilelor sigure pentru contactul sexual neprotejat.

Un numar mare de femei incearca sa evite folosirea contraceptivelor (anticonceptionalelor) chimice, hormonale sau a metodelor chirurgicale de contraceptie. Exista o multime de motive pentru aceasta: efectele secundare ale contraceptivelor, posibila influenta negativa asupra sanatatii pentru moment sau in viitor, reactii individuale ale organismului si multe altele. Pentru unii oameni convingerile religioase nu permit folosirea contraceptivelor.

Calmens foloseste cea mai sigura metoda pentru sanatate, potrivita pentru majoritatea femeilor. Aceasta are un nivel de eficacitate ridicat, oferind 18-20 zile de viata sexuala libera pe perioada unui ciclu mediu de 28 de zile.

Eficacitatea tuturor metodelor de planificare familiala depind intr-un grad foarte mare de actiunile persoanelor implicate.

Metoda Calmens este bazata pe determinarea datei ovulatiei si calcularea perioadelor sigure si nesigure din ciclul menstrual.

Comandati chiar acum programul Calmens daca doriti sa folositi metoda naturala de contraceptie, o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.