Crima nu este o soluție pentru boală!

Copiii care suferă de boli fatale, au și ei dreptul la viață!

„Fetița mea a fost cea mai minunată ființă pe care am văzut-o vreodată. Am sărutat-o și am plâns… dar mai presus de orice am iubit-o, am iubit-o nespus. Am fost împreună trei zile, care au fost cele mai înățătoare zile din viața mea.”

Crima nu este o soluție pentru boală
Aceasta este o frântură din mărturisirea emoționantă a unei mămici care a ales să aducă pe lume un copil care suferea de anencefalie (o boală caractrizată prin absența creierului și a unei porțiuni din craniu) și despre care știa că nu avea șanse să supraviețuiască.
În zilele noastre ecografiile sunt adevărate ferestre spre burtica mămicilor, cu ajutorul cărora ele pot să își vadă puiuții crescând și dezvoltându-se până când vine momentul să se nască. Dar tot această tehnologie e cea care aduce și veștile proaste părinților pentru că boli fatale precum anencefalia sau Trisomia 18 (sindromul Edwards) sunt descoperite cu ajutorul ultrasunetelor. În cazul acestor boli copiii nu trăiesc mult după naștere, asta în cazurile fericite în care ei reusesc să se nască vii. Totuși au existat și excepții uimitoare când copiii au supraviețuit luni sau chiar ani.
Acestea sunt situații extrem de traumatizante și dureroase pentru părinți și este foarte greu să ne imaginăm doar prin ce trece o mamă care a primit o astfel de veste șocantă. Din păcate tot mai mulți părinți aleg să curme viața unui copil nenăscut care suferă de o asemenea boală. Ei își motivează alegerea spunând că nu fac decât să curme suferința acelui copil, dar și suferința lor. Şi totuși, suferința nu poate fi curmată prin injectarea unei substanțe letale în inimioara unui prunc care trăește și se mișcă în burta mamei sale… nu poate fi aceasta singura soluție. Natura trebuie să își urmeze cursul, iar părinții ar trebui să își accepte copiii așa cum sunt, iar atâta timp cât îi au alături să le ofere dragostea și protecția de care doar ei sunt în stare. Paradoxal, poate, dar mamele care au trăit astfel de experiențe, care au adus pe lume copii a căror viață a fost scurtă, mărturisesc despre lecția de iubire pe care au învățat-o trăind această experiență. A lua viața unui copil, nu este o soluție pentru nicio boală. Viața este un dar neprețuit și trebuie apreciată ca atare.