Declarația de la Dublin privind sănătatea maternă

Declarația de la Dublin privind sănătatea maternă
În luna septembrie a anului trecut, la Dublin, în cadrul Simpozionul Internațional privind sănătatea maternă a fost lansată “Declarația de la Dublin privind sănătatea maternă”. Această declarație a fost scrisă de un grup select al Comisiei pentru Excelență în domeniul asistenței medicale materne. Invităm medicii și asistentele din România să se alăture acestei inițiative. Declarația a fost semnată pănâ în prezent de 500 de medici, dar este nevoie de mai multe semnături.

Iată declarația:

„Ca practicieni cu experiență și cercetători în obstetrică și ginecologie, afirmăm că avortul direct – distrugerea intenționată a copilului nenăscut – nu este necesar din punct de vedere medical pentru a salva viața unei femei.

Noi susținem că există o diferență fundamentală între avort și tratamentele medicale necesare, care se fac pentru a salva viața mamei, chiar dacă rezultatele unor astfel de tratamente duc la pierderea vieții copilului ei nenăscut.

Confirmăm că interzicerea avortului nu afectează în nici un fel accesul femeilor gravide la asistență medicală optimă pentru ele.”

Pentru a semna declarația accesați următorul link: www.dublindeclaration.com