Legea care protejează copilul nenăscut

Statul american Dakota de Nord ar putea fi primul stat din SUA care protejează ființa umană din momentul concepției. Anterior, Senatul a adoptat un amendament care conferă calitatea de „persoană” copilului nenăscut conform portalului de știri LifeSiteNews.com.

Legea care protejează copilul nenăscut

Jennifer Mason, purtătoarea de cuvânt a Personhood USA, principalii susținători ai amendamentului din partea societății civile, a declarat pentru LifeSiteNews.com că este optimistă privind șansele de a vedea legea adoptată și promulgată de guvernator.
Legea care protejează copilul nenăscut
„Avem nevoie ca membrii Camerei să rămână fermi și să voteze așa cum au mai făcut-o”, a spus ea, „și vom vedea această premieră pentru SUA”.
Amendamentul prevede că „dreptul inalienabil la viață al oricărei ființe umane, în orice stadiu de dezvoltare, trebuie recunoscut și protejat”. În plus, Senatul a aprobat un alt proiect de lege care asigură că „protecția legilor penale se extinde asupra tuturor ființelor umane, născute sau nenăscute”.
„Dakota de Nord deschide drumul pentru drepturi egale și protecție pentru toate ființele umane”, a mai spus Mason. „Este o zi istorică pentru statul nostru.”
Ambele propuneri legislative au fost concepute pentru a asigura că mama și copilul sunt ambii tratați ca pacienți și că îngrijirea nu este în niciun fel împiedicată.
„Legile care permit avortul sunt arhaice, bazate pe știința și tehnologia de acum 40 de ani”, a adăugat Mason. „Nivelul de înțelegere asupra sarcinii și dezvoltării umane s-a schimbat de atunci în mod dramatic. Este dincolo de orice îndoială că un copil nenăscut este o ființă vie și o persoană, cu drepturi egale la recunoaștere și protecție.”
Consideră acestă inițiativă un pas notabil în ceea ce privește normalizarea acestei situații: copilul este o persoană și are drept la viață încă din momentul conceperii.