Determinarea sexului copilului in vitro

Viață pe Pământ

Determinarea sexului copilului in vitro
Reactia celor mai multe persoane care isi doresc un copil cu privire la sexul acestuia este urmatoarea: „Nu conteaza, sanatos sa fie!”. Totusi sunt foarte multi si cei care isi doresc in mod special sa aiba un copil de un anumit sex. Motivele sunt mai multe. Multi barbati isi doresc cu orice pret sa aiba un baietel pentru a duce mai departe numele familiei, poate chiar averea. Femeile isi doresc fetite pentru ca sunt mai dragalase si mai iubitoare. Cuplurile care au deja mai multi copii de un anumit sex isi doresc cate „un exemplar” si de celalalt sex. Subiectul s-ar putea extinde mult daca ne gandim ca sunt tari si culturi in care sexul copiilor are implicatii mult mai profunde, implicatii de ordin cultural sau economic. In China sunt preferati baietii din cauza legii care impune cuplurilor sa nu aiba mai mult de un copil, este de preferat ca acel copil sa fie baiat pentru ca un baiat isi poate gasi mai usor un loc de munca si isi poate sprijinii parintii. In India fetele sunt valoroase pentru ca in momentul in care se casatoresc mirele plateste pentru mireasa lui uneori o adevarata avere, asta in functie de rangul si calitatile ei.

Problema este una destul de serioasa datorita cuceririlor stiintei care permite ca selectia genurilor sa se faca pe cale artificiala. In acest sens exista in majoritatea tarilor europene legi care interzic acest lucru. Investigatiile jurnalistilor din Anglia au scos la iveala faptul ca multe cupluri sunt dispuse sa incalce legea sau sa apeleze la clinici din S.U.A. unde legislatia este mai permisiva pentru a avea un copil de sexul dorit.

Pentru a se obtine un bebelus de un anumit sex se foloseste o tehnica controversata de selectare a embrionilor fertilizati in vitro. Ovulele sunt recoltate de la mama, fertilizate cu sperma tatalui, iar cand embrionul ajunge la un numar de 8 celule, o celula este recoltata (procedeu care nu afecteaza cu nimic embrionul). Aceasta celula care contine informatia genetica a intregului embrion este studiata si in privinta sexului, cat si in privinta unor boli. Daca se dovedeste ca embrionul este de sexul dorit, acesta este implantat in uterul femeii.

Fertilizarea in vitro

Opozantii acestei proceduri spun ca medicii se joaca de-a Dumnezeu si ca de aici pana la o selectie pe criterii mult mai subiective a copiilor nu este decat un pas. Exista temerea ca pe viitor este posibil ca parintii sa isi doreasca copii care sa aiba o anumita culoare o parului, a ochilor sau sa fie superiori din punct de vedere intelectual.

Este evident ca astfel de practici sunt periculoase si discrimiatorii. Sunt de inteles totusi parintii care dupa ce au trei baieti sa isi doreasca si o fetita, sau invers, dar lucrul acesta nu trebuie dus la extrem si trebuie sa ne folosim de stiinta pentru lucruri pozitive pentru ca acei bebelusi in stare de embrion care nu corespund criteriilor dorite de parinti sunt distrusi. Practic sunt creati copii pe cale artificiala, apoi sunt omorati.

Calmens este un program care poate sa va ajute sa aveti copilul pe care vi-l doriti, baietel sau fetita, fara manipulari genetice si fara costuri exagerate, fara sa fiti nevoiti sa incalcati legea.

Comandati acum programul Calmens daca doriti sa planificati sarcina si sexul copilului pe cale naturala, folosind o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.

Comanda acum

Ce este Calmens?

Calmens este un program care se bazeaza pe o metoda medicala stiintifica si 100% naturala ce va permite sa planificati viata sexuala calculand cu usurinta zilele fertile dintr-un ciclu menstrual.

Cunoscand zilele fertile, Calmens va ajuta sa ramaneti insarcinata si sa planificati sexul copilului.

Ce spun clientii despre Calmens?

Ma numesc David Ramona. Am cumparat programul Calmens in martie 2007. Optiunea care m-a interesat cel mai mult a fost sexul copilului. Am auzit de acest program de la doctorul meu ginecolog. Sunt foarte multumita de acest program; m-a ajutat foarte mult pentru ca am o fetita pe care o astept de 10 ani. Nu am intampinat nici o dificultate la utilizarea programului. Nu cred ca trebuie imbunatatit nimic la program. Pretul este aceesibil pentru foarte multa lume. Doresc sa primesc periodic informatii despre programul Calmens. Am recomandat acest program la foarte multe cunostinte si prietene.
David Ramona – 22.02.2008

Am cumparat programul in jurul datei de 8 sau 9 feb. 2006. Cel mai mult m-a interesat „sexul copilului” si asta pentru ca am deja unul, iar programul dvs. era exact ce cautam de foarte mult timp. Pot spune ca este unicul din tara noastra, sau cel putin eu nu am gasit altul, atat timp cat in occident si in State se face de mult acest planning.
L-am luat de pe net si cred ca e ok, pentru ca contine tot ceea ce poate interesa o femeie, fie ea casatorita sau nu.
Despre pret pot spune ca e accesibil, iar cu privire la recomandari pot spune ca am facut-o deja chiar de cand l-am descoperit.
Va multumesc inca o data ca nu m-ati dezamagit, si de asemenea pentru realizarea lui cu atat mai mult ca sunt si eu medic.
Multumesc inca o data pentru seriozitate si puteti fi sigur ca il voi recomanda cu toata increderea si altora.

Adina Luisa Gemeneanu – 19.07.2006

Cititi mai multe impresii ale utilizatorilor programului Calmens…

Comandati chiar acum programul Calmens daca doriti sa planificati sarcina si sexul copilului pe cale naturala, folosind o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.

Comanda acum

%d