Efectul vârstei tăticilor în dereglările mentale ale copiilor

Un studiu arată că tații mai în vârstă sunt mai predispuși să aibă copii cu dereglări psihiatrice și dificultăți de învățare.
Cercetătorii au descoperit ce efecte poate avea diferența de vârstă a tatălui asupra sănătății copilului.

Efectul vârstei tăticilor în dereglările mentale ale copiilor

Echipa de la Universitatea Indiana din SUA și Institutul Karolinska din Suedia, au studiat înregistrări medicale și educaționale a 2.5 milioane de copii născuți la 1.4 milioane de bărbați din Suedia între 1973 și 2001.

Ei au concluzionat că copiii taților în vârstă de 45 de ani sau mai mult au fost cu de 3,5 ori mai predispuși să aibă autism decât cei născuți bărbaților de 24 de ani, de 13 ori mai predispuși să aibă deficit de atenție, și de 25 ori mai predispuși să fie diagnosticați bipolari (o dereglare mentală în care individul trece des de la starea de fericire extremă la starea de depresie foarte avansată).

Cercetătorii nu au putut fi siguri dacă de vină este vârsta paternală, și au sugerat că mutațiile genetice care se acumulează în spermatozoizi pot fi în spatele descoperirilor lor.
În zona Euro, media de vârstă a taților la nașterea primului copil a crescut de la 27 de ani în 1970 la 33 de ani în prezent.

Așadar, cu cât părinții sunt mai tineri, cu atât șansele de avea un copil sănătos sunt mai mari.
Încă nu v-ați decis să aduceți pe lume un copil? Calmens vă pune la dispoziție o aplicație software cu care puteți planifica sarcina și chiar sexul viitorului copil (fetiță sau băiețel).

Comandați chiar acum acest program și beneficiați de de o reducere de 15 lei. Plătiți doar 45 de lei în loc de 60 lei. Promoție valabilă până pe data de 10 august 2014.