Gemeni nascuti la 24 zile distanta

Se poate amana nasterea?

Medicii spun despre cazul unei femei din Statele Unite ca este unic din multe puncte de vedere.

Gemeni nascuti la 24 zile distanta

“Se intampla o data la aproape 100.000 de nasteri, dar rareori sunt intrunite conditiile pentru ca asa ceva sa se intample”, a declarat Sabrina Craigo, medic la clinica Tufts din Boston.

Linda DaSilva era insarcinata in 24 de saptamani cand i s-a rupt apa. In ciuda faptului ca doctorii au incercat sa opreasca contractiile, patru zile mai tarziu s-a nascut prematur Alexandre. 24 de zile mai tarziu, a venit pe lume Ronaldo, care cantarea cu o jumatate de kilogram mai mult decat fratele lui.

Alexandre si Ronaldo aveau sanse mici de supravietuire atunci cand mama lor a intrat in travaliu dupa numai 24 de saptamani de sarcina.

Alexandre s-a nascut in 27 februarie, cu o greutate de doar 745 de grame. Cum gemenii nu imparteau aceeasi placenta, iar contractiile mamei s-au oprit dupa nasterea lui, medicii au decis sa amane venirea pe lume a lui Ronaldo.

“Mi s-a parut o absurditate. Nici nu stiam ca e posibil asa ceva!”, a declarat Linda.

Medicii, insa, i-au explicat femeii ca pot amana venirea pe lume a celui de-al doilea bebelus.
“Rareori sunt intrunite conditiile pentru ca unul dintre bebelusi sa ramana in uter, ca sa mai creasca”, spun specialistii.

Ronaldo a venit pe lume la mai bine de trei saptamani dupa fratele lui si cantarea cu o jumatate de kilogram mai mult decat acesta.

“A fost un caz unic din multe puncte de vedere”, a mai spus Sabrina Craigo.

Medicii au anuntat ca cei doi bebelusi evolueaza bine si ca vor putea fi externati inainte de 18 iunie, data prevazuta initial pentru nasterea lor.

%d