Fertilitatea este influențată de alimentație

Fertilitatea este influențată de alimentație

Multe cupluri au de așteptat mai mult timp pentru a avea parte de un nou membru în familie. Din fericire, medicina fertilității a avansat destul de mult și există șanse ca aceștia să își vadă visul cu ochii.

Fertilitatea este influențată de alimentație

Care sunt factorii care duc la infertilitate? Alimentația poate fi unul din ei?

Un studiu recent a arătat că o alimentație sănătoasă, săracă în alimente procesate și mâncăruri de tip fast food poate crește fertilitatea.

Mai mult, s-a alcătuit o listă de alimente recomandate, bazată pe alimentația pe care femeile cele mai fertile din cadrul studiului au avut-o.

Astfel, s-a arătat că femeile care aveau diete bogate în grăsimi, carbohidrați și proteine animale erau, în majoritatea cazurilor, infertile.

Pe de cealaltă parte, femeile care urmau o dietă mediteraneană (bogată în legume, fructe, cereale integrale, nuci, pește) erau cele mai fertile.

Printre alimentele care se dovedesc benefice pentru femeile care își doresc să rămână însărcinate se numără laptele nedegresat, cu conținut mare de grăsimi și iaurtul.

Totodată, femeile cu greutate peste limită sau chiar obeze au șanse mai mici să rămână însărcinate. Creșterea în greutate este un factor major în creșterea ratei de infertilitate. Însă femeile care fac sport cel puțin 30 de minute pe zi au șanse mult mai mari să rămână însărcinate.

%d blogeri au apreciat: