Grepfrutul si anticonceptionalele

Atentie, cu grepfrutul nu-i de glumit!

Interactiunea sucului de grepfrut cu anumite medicamente poate avea efecte negative, in special la nivelul rinichilor, sau poate fi chiar fatala.
O femeie care ia anticonceptionale si, totodata, bea mult suc de grepfrut poate ramane insarcinata pentru ca acest suc anihileaza efectul pilulelor.
Nu este indicat sa combinati sucul de grepfrut nici cu antidepresivele, antibioticele si medicamentele pentru boli cardio-vasculare. Daca vreti sa stiti ce se intampla daca faceti acest lucru, cititi in continuare.

O persoana care ia antidepresive, daca mai adauga si grepfrut in cantitati mai mari poate sa simta ca are prea putina sau prea multa energie, in functie de medicamentele luate.
Combinandu-l cu antibiotice te poti trezi cu diaree sau poti lungi boala pentru ca antibioticele isi vor diminua efectul.
Medicamentele pentru inima nu-si mai fac efectul, tensiunea ramane tot ridicata si ritmul batailor inimii neregulat.
Pentru cei care adora sucul de grepfrut, care este mai concentrat in substante decat este fructul in sine, este recomandat sa se abtina pe parcursul tratamentului.

Mai grav este cazul unui barbat din Florida care lua medicamente pentru scaderea nivelului colesterolului si bea 2-3 pahare de suc de grepfrut pe zi. Dupa doua luni a decedat. Asa ca, in anumite conditii, sucul de grepfrut poate fi o arma mortala.

Medicii incearca sa atraga atentia asupra evitarii combinarii grepfrutului cu medicamente, mai ales ca in multe diete de slabire grepfrutul este indicat in cantitati mari.

%d blogeri au apreciat: