Metoda calendarului

Ce este metoda calendarului?

Metoda calendarului reprezinta metoda care determina perioada fertila prin urmarirea duratei ciclurilor menstruale anterioare si a stabilirii unei forme generale de evolutie.

Metoda calendarului - contraceptie

Aceasta metoda incearca sa identifice perioadele fertile ale ciclului menstrual si evita intalnirea dintre spermatozoizi si ovul prin renuntarea la contacte sexuale in perioada in care ovulul ar putea fi fecundat.

Eficienta: 65-95%

Cum actioneaza: Ajuta cuplurile sa identifice perioada fertila pentru a evita contactul sexual in acel interval de timp. Identificarea perioadei fertile se face pe baza calendarului.

Avantaje: Nu exista efecte secundare; partenerii impart responsabilitatea de planificare a familiei; sunt foarte ieftine; pot fi folosite si pentru planificarea aparitiei unei sarcini.
Metoda calendarului este o metoda naturala de contraceptie bazata pe recunoasterea zilelor fertile si este lipsita de nocivitate, nu are nici un fel de efecte secundare, poate fi folosita ocazional, nu reprezinta nici o interventie pe corp, are pretul scazut, invatarea ei poate ajuta cuplul sa o foloseasca atat la contraceptie cat si la conceptie, nu exista probleme de revenire a fertilitatii.

Dezavantaje: Este nevoie de multa atentie, intelegere si acord din partea ambilor partenerii; este necesara o inregistrare atenta a datelor; dificil de practicat cand ciclul este neregulat; nu previn bolile cu transmitere sexuala, inclusiv SIDA.

Observatii: Necesita o perioada de invatare si exersare.

De ce metoda calendarului?

Un numar mare de femei incearca sa evite folosirea contraceptivelor (anticonceptionalelor) chimice, hormonale sau a metodelor chirurgicale de contraceptie. Exista o multime de motive pentru aceasta: efectele secundare ale contraceptivelor, posibila influenta negativa asupra sanatatii pentru moment sau in viitor, reactii individuale ale organismului si multe altele. Pentru unii oameni convingerile religioase nu permit folosirea contraceptivelor.

Metoda calendarului este cea mai sigura metoda pentru sanatate, potrivita pentru majoritatea femeilor. Aceasta are un nivel de eficacitate ridicat (pana la 95%). Aceasta metoda permite 18-20 zile de viata sexuala libera pe perioada unui ciclu (pentru ciclul de 28 de zile).

Singura metoda care este 100% eficienta in prevenirea sarcinii este abstinenta totala.

Eficacitatea tuturor metodelor de planificare familiala depind intr-un grad foarte mare de actiunile persoanelor implicate.

Metoda calendarului este bazata pe determinarea datei ovulatiei si calcularea perioadelor „sigure” si „nesigure”.
In timpul perioadei „nesigure” trebuie sa evitati contactul sexual sau sa folositi alte metode de contraceptie: prezervative sau metoda intreruperii (coitus interuptus).

Calmens efectueaza calcule complexe pentru a afisa perioadele „sigure” si „nesigure”.
Atat femeile cu cicluri menstruale regulate cat si femeile cu ciclu neregulat se pot baza pe metoda Calmens, pentru determinarea datei ovulatiei, a zilelor fertile si a zilelor sigure pentru contactul sexual neprotejat.

Comandati chiar acum programul Calmens daca doriti sa folositi metoda naturala de contraceptie, o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.

%d blogeri au apreciat: