Disney a realizat un film de prezentare despre… menstruatie

In 1946, Disney a realizat un film educational de 10 minute numit „Povestea Menstruatiei„. Acesta a fost vazut de aproximativ 105 milioane de elevi de liceu din Statele Unite la sfarsitul anilor 40.

Povestea menstruatiei

Filmul a fost finantat de compania Cell-Cotton (cunoscuta acum ca Kimberley-Clark). Firma a fost criticata pentru promovarea produselor ei inaintea rivalului ei Tampax. „Povestea Menstruatiei” a fost distribuit impreuna cu o brosura pentru profesori si elevi. Aceasta brosura promova folosirea absorbantelor si descuraja folosirea tampoanelor.

In film sunt folosite diagrame care detaliaza ciclul menstrual. „Nu este nimic ciudat sau misterios in legatura cu menstruatia„, spune povestitoarea filmului, prezentand femeile implicate in activitati casnice, dansand sau mergand la plimbare in timpul ciclului menstrual. Fetele si femeile sunt sfatuite sa evite constipatia si depresia si sa pastreze o infatisare exterioara frumoasa.

„Povestea Menstruatiei” se pare ca a fost primul film in care s-a folosit cuvantul „vagin„. Nici sexualitatea si nici reproducerea nu sunt mentionate in film, accentul fiind pus pe aspectul igienei.

%d blogeri au apreciat: