1 Iunie – Ziua Copilului

Despre 1 Iunie – Ziua Copilului

Copilul este aidoma albinei care aduna nectarul pentru a face miere. Copilul preface totul in miere.” Prin aceste cuvinte Antoine de Saint-Exupery da glas unui adevar pe care cei mai multi parinti il experimenteaza: un copil iti schimba viata, da sens zbaterilor tale.

1 Iunie - Ziua copilului
Copilul pe care il aducem pe lume, pe care il educam si il ingrijim este lectia sublima de frumusete si simplitate pe care ne-o da viata. Copilul este o oglinda a ceea ce ar trebuie sa fim, daca nu am fi ratacit in valurile vietii. Copilul este sansa de a ne reinventa si a ne transforma. Copilul este binecuvantare, este darul cel mai de pret pe care viata ni-l face.

Daca ar putea sa isi exprime trairile in limbajul nostru, al adultilor, copiii ne-ar spune asa:

Mainile mele sunt micute si nu foarte pricepute, deci nu va asteptati la perfectiune atunci cand imi fac patul, cand desenez sau cand arunc o minge.
Picioarele mele nu sunt lungi, asa ca pasiti mai rar pentru a putea tine pasul cu voi.
Ochii mei nu au vazut inca lumea asa cum ati vazut-o voi; lasati-ma sa o explorez, nu-mi puneti restrictii inutile.
Faceti-va timp pentru mine; sarcinile zilnice vor exista mereu, eu sunt copil o singura data.
Si eu am sentimente, nu ma certati pentru curiozitatea mea! Tratati-ma cum ati dori sa fiti tratati.
Pentru a ma maturiza, am nevoie de incurajari, nu de laude false. Nu fiti duri cu mine; puteti corecta lucrurile pe care le fac fara sa ma descurajati.
Lasati-ma sa iau decizii, chiar daca nu sunt intotdeauna juste. Permiteti-mi sa gresesc pentru a invata sa ma corectez.
Sunt un DAR, pretuiti-ma ca atare: targeti-ma la raspundere, stabiliti principii dupa care sa traiesc, aratati-mi lucruri frumoase si educati-ma – totul cu dragoste!

Sa ne amintim ca aceste superbe fiinte micute, copiii nostri, sunt singurele care ne iubesc neconditionat, au nevoie de noi, de grija si de atentia noastra, de ocrotirea noastra si de intelepciunea noastra. Nimic nu-i face mai fericiti decat atentia pe care le-o acordam si nimic nu-i sperie mai tare decat gandul ca ar putea sa ne piarda.

Daca sunteti parinti nu uitati ce spunea Goethe ca „iubirea nu domina, ea educa” si pretuiti copiii ca pe cea mai mare si frumoasa provocare a vietii si uitati ca timpul care trece nu se mai intoarce, iar copiii nu sunt copii decat o data in viata.

Concurs de 1 Iunie – Ziua Copilului

Pentru cei care sunt parinti, dar si pentru cei care nu sunt, Calmens este alaturi de dumneavoastra. Trimiteti-ne pe adresa [email protected] fotografii care sa ilustreze ideea de copilarie si cele mai reusite 3 fotografii vor fi premiate cu o licenta gratuita Calmens.

Calmens calculeaza ziua in care se va naste copilul

Programul Calmens va ofera posibilitatea sa calculati zilele fertile, putand sa planificati sarcina si sexul copilului.

Comandati chiar acum programul Calmens daca doriti sa planificati sarcina si sexul copilului pe cale naturala, folosind o metoda 100% naturala si 100% sigura pentru sanatatea dvs.

%d blogeri au apreciat: