Efectele pilulelor contraceptive asupra creierului

Ce efect neobișnuit pot avea pilulele contraceptive asupra creierului femeilor?

Efectele pilulelor contraceptive
Oamenii de știință susțin că femeile ar trebui avertizate și în legătură cu efectele psihice ale pilulelor contraceptive. Efectele pilulelor contraceptive asupra creierului femeilor pun în pericol relațiile lor cu partenerul de viață.

Cercetătorii de la Universitatea Groningen au studiat un grup de femei tinere (20-31 de ani) în perioada în care foloseau pilulele anticoncepționale și după ce au încetat să le mai folosească.

În ambele ocazii, participantele la studiu au completat chestionare elaborate de cercetători pentru a măsura competiția intra-sexuală (dacă le considerau pe alte femei ca prietene sau adversare).

Efectele pilulelor contraceptive

Specialiștii au descoperit că femeile care aveau un partener tindeau să fie mai puțin competitive atunci când foloseau pilule anticoncepționale, astfel că erau mai puțin predispuse la a se lupta pentru a-și păstra partenerul în cazul în care altă femeie încerca să-l cucerească.

Cercetătorii cred că acest efect se datorează faptului că anticoncepționalele suprimă testosteronul, un hormon care alimentează rivalitatea în cazul ambelor sexe.

În ceea ce privește femeile fără partener, cercetătorii consideră că dorința acestora de a-și întâlni perechea este mai puternică decât influența hormonală a pilulei anticoncepționale.

Dr. Allan Pacey, expert în fertilitate la Universitatea Sheffield, a declarat că studiul privind efectele pilulelor contraceptive este „interesant”, fiind nevoie de alte cercetări pe acest subiect. Cu toate acestea, doctorul afirmă că „nu cred că sunt suficiente dovezi încât doctorii să înceapă să lanseze un avertisment către femei”.

Cercetătoarea Kelly Cobey scrie în studiul publicat în jurnalul Evolution and Human Behavior că „dacă aceste contraceptive hormonale reduc o tendință naturală a femeilor dintr-o relație de a concura pentru partenerul lor, acest lucru ar putea însemna că femeile din populația contemporană, în care anticoncepționalele hormonale sunt foarte răspândite, au o abilitate redusă de a atrage parteneri noi sau de a-și păstra partenerul existent”.

„Rezultatele studiului privind efectele pilulelor contraceptive sugerează că femeile care folosesc anticoncepționale hormonale au un dezavantaj, pentru că e mai puțin probabil să caute sau să accepte un partener nou de la care ar putea obține beneficii suplimentare. Femeile care folosesc anticoncepționale hormonale ar putea să se mulțumească și să pună bazele unei familii cu parteneri pe care nu i-ar accepta în mod normal”, afirmă cercetătoarea.

Pentru a evita efectele pilulelor contraceptive Calmens îți pune la dispoziție metoda naturală de contracepție, o metodă 100% naturală și 100% sigură pentru sănătatea ta.

Comandă chiar acum programul Calmens dacă dorești sa folosești metoda naturală de contracepție. Programul Calmens poate fi folosit și în cazul în care dorești să rămâi însărcinată, putând planifica sarcina cu ușurință.

Comandă chiar acum programul Calmens și beneficiezi de o reducere de 30% folosind codul promoțional NOPIL. Menționați codul promoțional în secțiunea Comentarii a formularului de comandă.

Efectele pilulelor contraceptive asupra creierului

%d blogeri au apreciat: