Anticoncepționalele și sănătatea

A trăi o viață sănătoasă presupune și metode contraceptive sănătoase

A trăi o viață sănătoasă presupune și metode contraceptive sănătoase

În ultima vreme, fie ca o modă, fie ca o problemă serioasă, alimentația sănătoasă devine o preocupare a tot mai multor persoane, în special a femeilor. Cum se împacă sănătatea cu anticoncepționalele?

Atât prin intermediul emisiunilor de televiziune pe această temă cât și prin intermediul diverselor articole publicate pe internet suntem avertizați asupra calității îndoielnice a alimentelor pe care le care consumăm, a „E”-urilor pe care acestea le conțin și a efectelor negative asupra sănătății pe care acestea le implică.
Anticoncepționalele și sănătatea. Metode contraceptive sănătoase
Femeile sunt în mod special preocupate de aceste aspecte atât datorită faptului că sunt asociate unei cure de slăbire, fie datorită dorinței de a-și îmbunătăți starea sănătății.

O viață sănătoasă este consecința firească a unei alimentații sănătoase. Se spune că suntem ceea ce mâncăm. O alimentație naturală, echilibrată, un stil de viață activ creează o stare de bine, aduc organismului un aport de energie, dar și mai mult confort psihic.

Evităm alimentele care conțin aditivi alimentari pentru că aceștia sunt substanțe chimice care ne pun în pericol sănătatea distrugându-ne sistemul imunitar și afectându-ne organele interne, până la riscul de a ne cauza maladii mortale, cum ar fi cancerul.

Paradoxul și partea tristă a situației este că foarte multe femei se rezumă la alimentație atunci când încearcă să își protejeze sănătatea și scapă din vedere pericole la fel de mari. Deși multe voci din sistem combat ideea, faptul că anticoncepționalele sau pilulele contraceptive sunt extrem de dăunătoare pentru sănătate, rămâne o realitate demonstrată, realitate de care ne putem convinge prin simpla citire a prospectului oricărui tip de anticoncepționale.

Anticoncepționalele și riscurile lor

Studiile efectuate relevă o rată cu 40% mai ridicată de decese din cauze cardio și cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac și hemoragii cerebrale, în cazul femeilor ce folosesc anticoncepționale față de cele ce nu folosesc, la care se adaugă disfuncțiile pe care anticoncepționalele le pot cauza aparatului genito-urinar, gastro-intestinal, iar lista poate continua.

O viață sănătoasă înseamnă să trăim în armonie cu noi înșine și cu natura. Organismul uman, este cea mai frumoasă și complexă creație a Divinității, iar soluția multor probleme se află în noi. O alimentație sănătoasă, un stil de viață activ ne ajută organismul să reacționeze corect și defensiv în fața pericolelor. Atunci când îl expunem agresivității de orice fel, lucrurile pot să scape de sub control. Anticoncepționalele sunt singurele „medicamente” care nu au un scop curativ, ele intervin în buna și normala funcționare a organismului, iar consecințele nu vor întârzia să apară. Este important să nu uităm că avem alternativă. Așa cum pe planul alimentației alegem acele produse cât mai naturale, cu un conținut cât mai redus de aditivi, și pe planul contracepției putem alege varianta 100% naturală, fără consecințe negative pentru organism, fără efecte secundare.

Anticoncepționalele pot fi înlocuite

Aplicația Calmens, pe baza datelor introduse în program, asigură o contracepție naturală riguroasă. Acest program nu intervine în niciun fel în modul în care funcționează organismul (așa cum o fac anticoncepționalele), dar ne ajută să ne folosim de el astfel încât să obținem ceea ce dorim: contracepție, planning familial, identificând acele câteva zile în care se produce ovulația, iar femeia se află în perioada fertilă a ciclului menstrual. Calmens efectuează calcule complexe pentru aflarea zilelor sigure și a celor nesigure pentru contactul sexual.

Această metodă naturală de contracepție este potrivită pentru majoritatea femeilor, eficacitatea ei fiind de până la 95%, iar pe perioada unui ciclu menstrual de 28 de zile, vă permite 18-20 de zile de viață sexuală liberă. Folosind Calmens ca metodă de contracepție, în momentul în care vă hotărâți să concepeți un copil, nu trebuie să apelați la alte mijloace de contracepție, așa cum se întâmplă în cazul utilizării pilulelor contraceptive, când este necesar să acordați organismului o perioadă de refacere pentru a evita consecințele negative ale folosirii lor pe o perioadă mai îndelungată.

Sănătatea este un dar și o reponsabilitate. Atunci când o avem trebuie să facem tot posibilul să nu o pierdem. Natura are soluții atât pentru problemele simple ale vieții cât și pentru cele mai complexe și ne ajută atunci când nu o perturbăm cu surogate sau alternative agresive. Calmens este o pledoarie pentru întoarcerea la soluțiile simple și naturale ale vieții.

Comandă chiar acum programul Calmens dacă dorești să folosești metoda naturală de contracepție, o metoda 100% naturală și 100% sigură pentru sănătatea ta.