Societatea Civilă Creștină nu va vota pentru revizuirea Constituției

Societatea Civilă Creștină din România, fidelă principiilor de apărare a familiei, vieții și demnității umane și a identității naționale, protestează împotriva modului în care decurge actualul proces de revizuire a Constituției.
Organizațiile din Coaliția pentru Familie și Constituție anunță că nu își vor da votul pentru revizuirea legii fundamentale a statului român, întrucât aceasta nu reprezintă interesele cetățenilor români și ale societății în general.
Revizuirea Constituției
În contextul în care cererile sale, exprimate atât în Forumul Constituțional, cât și prin mass media, au fost ignorate, Coaliția pentru Familie și Constituție, organism informal care cuprinde organizațiile semnatare, nu poate decât să respingă acest proiect de lege fundamentală.
Principala revendicare a noastră a fost aceea ca în legea fundamentală să se recunoască o realitate de neconstestat, anume că la temelia familiei și a stabilității sociale stă căsătoria între un bărbat si o femeie.
Din păcate, reprezentanții noștri în Parlament au ales să răspundă unor ordine venite de la grupări de presiune internaționale și nu dorinței majorității creștine a țării, refuzând această solicitare.
Astfel, se lasă cale liberă legiferării uniunilor contra firii, în contextul unei direcții vizibile la nivel internațional, în care „orientarea sexuală” a devenit un criteriu de impunere ideologică a unor șabloane „politic-corecte”. O astfel de situație ar duce la schimbarea agresivă a normelor comportamentale și sociale, așa cum se întâmplă deja în alte țări ale lumii, având drept consecință dizolvarea unor instituții fundamentale pentru prosperitatea și buna funcționare a societății, în primul rând a familiei.
Prin intervenția directă pentru stoparea definirii familiei în Constituție și prin declarațiile sale din ultima perioadă, prin care arată că dorește o „schimbare accelerată” a unei Românii „plină de prejudecăți”, d-l premier Victor Ponta se îndepărtează de majoritatea creștină absolută a românilor, care, la rândul ei, se înstrăinează astfel de cei care au votat actuala Putere politică a țării. Nu putem permite transgresarea criteriilor unor minorități prin care se dorește impunerea, în cel mai pur stil totalitar, a unei ideologii străine de ethosul românesc.
Introducerea în proiectul legii revizuite a recunoașterii importanței cultelor și a minorităților în istoria țării nu poate compensa introducerea unor amendamente cel puțin bizare, precum cel care afirmă așa-zise „drepturi ale animalelor”! Considerăm această mențiune ca nepotrivită și sfidătoare, într-o țară în care copilul nenăscut nu este protejat în niciun fel și în care avortul este legal până la naștere.
În același timp, constatăm cu uimire că anumite minorități etnice primesc supra-drepturi, fără precedent în Europa. Partidele parlamentare vor ca statul român să mai dăinuie? Care este direcția pe care vrea să ducă România actuala clasă politică în integralitatea ei? Există un proiect sau o viziune pentru dezvoltarea și afirmarea statului român, sau politicienii noștri răspund pavlovian la directivele unei birocrații externe, lipsită de aderență la realitatea românescă? Sunt întrebări la care Coaliția pentru Familie și Constituție ar dori un răspuns.
Deunăzi, de Ziua Eroilor, politicienii s-au întrecut în declarații pompoase, menite a onora memoria celor care s-au jertfit pentru acest popor. Văzând însă propunerea de Constituție pe care ne-o fac, realizăm că și aceste afirmații ale lor au fost doar vorbe goale, lozinci pentru încântat electoratul.
Coaliția pentru Familie și Constituție salută, în schimb, preocuparea ierarhiei Bisericii Ortodoxe Române pentru felul în care clasa politică intenționează să schimbe Constituția și pentru efectele acestor modificări asupra vieții tuturor românilor.
Coaliția pentru Familie și Constituție a luat decizia de a respinge o Constituțiecare nu reprezintă aspirațiile poporului român, care ne îngrădește libertățile fundamentale și care lezează tradiția românească.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Semnează,
1. Alianța Familiilor din România
2. Federatia Organizatiilor Ortodoxe PRO VITA din Romania
3. Asociația Pro Vita filiala București
4. Alianța pentru Demnitate Națională
5. Asociația „Basarabii”
6. Liga de Utilitate Publică
7. Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului
8. Asociația „Familia Ortodoxă”
9. Asociația Dascălilor din Romania
10. Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”
11. Asociația pentru Libertatea Românilor, Bacău
12. Asociația „Rost”
13. Liga pentru Identitate Națională
14. Asociația „Cercul Studențesc Floarea de foc”
15. Asociația Christiana
16. Asociația Provita Media
17. Fundația „Sfânta Irina”, Voluntari
18. Asociația pentru Revigorarea Tradiției (ART), Bucuresti
19. Fundația Sf. Martiri Brâncoveni
20. Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini-Ortodocși
21. Asociația pentru Cultură și Educație „Sfântul Daniil Sihastrul”)
22. Fundația Creștină Elim – Marghita
23. Fundația Creștină Hanielim – Beiuș
24. Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni
25. Asociației ”PRO BURDUJENI”, Suceava
26. Asociația „Centrul Iochebed”, Alba Iulia
27. Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior
28. Asociația Familia și Viața, Roman
29. Asociația PROVULCAN, Abrud
30. Asociația „Părintele Galeriu”, Bucuresti
31. Fundația Culturală “Doina și Ion Aldea Teodorovici”, Pitești
32. Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Brașov
33. Asociația „Bucovina Profundă, Suceava
34. Fundația „Sf. Martiri Brâncoveni” filiala Suceava
35. Asociația „Ortodoxia Tinerilor”, Galați
36. Asociația „Sfântul Împărat Constantin cel Mare”
37. Asociația “Predania”
38. Asociația Chronos XXI
39. Asociația Anamnesis
40. Institutul „Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate
41. Asociația pentru cultură „Alfa”, Fieni
42. Asociația Pro Vita Sfântul Stelian, Teleorman
43. Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Cluj Napoca
44. Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, Târgu Jiu
45. Asociația Meșterilor Populari din Moldova, Iași
46. Asociația Tradiția Românească, București
47. Asociația “Civic Media”, București
48. Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca
49. Asociația Casa Gratis Pro Deo
50. Asociația Darul Vieții, Timișoara
51. Liga Distributistă Română “Ion Mihalache”

%d blogeri au apreciat: